Πώς λειτουργεί το σύστημα Iris

 

Iris

Η υπηρεσία Iris λειτουργεί μέσω των κινητών τηλεφώνων, επιτρέπει στους χρήστες την άμεση μεταφορά χρημάτων χωρίς χρεώσεις, για ποσά έως 500 ευρώ καθημερινά. 

Για να μεταφέρει κάποιος χρήματα μέσω Iris αρκεί να έχει στο κινητό του το app της τράπεζας που θα επιλέξει, καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη - αρκεί να έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Iris στο mobile banking της τράπεζάς του. Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το ΑΦΜ της εκάστοτε επιχείρησης, καθώς για τη λειτουργία της υπηρεσίας χρησιμοποιείται η υποδομή TIPS.

Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων άμεσα, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και ο δικαιούχος της πληρωμής ενημερώνεται άμεσα ως προς την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η ενεργοποίηση του συστήματος IRIS είναι πολύ εύκολη και γίνεται μέσα από την εφαρμογή της τράπεζας στην οποία διατηρεί λογαριασμό ο χρήστης.

Όταν κάποιος θέλει να κάνει συναλλαγή μέσω Iris, αρκεί να επιλέξει αυτή την επιλογή, μετά το «μεταφορά χρημάτων». Στη συνέχεια, επιλέγει είτε από τον τηλεφωνικό κατάλογο του τηλεφώνου του, είτε πληκτρολογώντας έναν αριθμό τηλεφώνου, είτε το ΑΦΜ του προσώπου ή της επιχείρησης που επιλέγει, μπορεί να μεταφέρει έως 500€ την ημέρα.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال