Γάζα: Οι τελευταίες στιγμές του Γιαχία Σινουάρ

ηγέτης της Χαμάς

Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ από εικόνα drone - Η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε και μέσω DNA τον θάνατό του

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι σε κτίριο στην Ταλ Ας Σουλτάν στη Ράφα, νότια της Γάζας.

Ομάδα αναγνώρισης του ισραηλινού στρατού σε τυπικό έλεγχο σε δρόμο στη συγκεκριμένη περιοχή ήρθε αντιμέτωπη με ομάδα πέντε αντρών, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν στρατιωτική παρουσία, ξεκίνησαν να εκτοξεύουν εναντίον τους χειροβομβίδες. 

Σύμφωνα με την πηγή του IDF, η μονάδα του στρατού η οποία δεν ανήκει στις ειδικές δυνάμεις, ανταπέδωσε με πυρά, σκοτώνοντας τους τέσσερις από αυτούς. Ο πέμπτος μπήκε σε σπίτι το οποίο βρισκόταν κοντά του και ταμπουρώθηκε.

Η ομάδα του ισραηλινού στρατού, ακολουθώντας το «πρωτόκολλο» του πεδίου της Γάζας, ενεργοποίησε drone ανίχνευσης με κάμερα, το οποίο μπήκε στο σπίτι, προκειμένου να βρει τον συγκεκριμένο άνδρα, αλλά και να τον ταυτοποιήσει. Ο άνδρας άρχισε να πετά πέτρες και ξύλα στο drone καθώς το όπλο του δεν είχε πλέον σφαίρες και δεν διέθετε πυρομαχικά. 

Με το drone, η ομάδα των στρατιωτών του Ισραήλ κάλυψε όλη την περιοχή με ακροβολισμένο περιοχή ελεύθερο σκοπευτή, ο οποίος είναι στον στρατό κάνοντας την θητεία του τους τελευταίους μήνες.

Όταν έλαβε την εντολή από τον διοικητή της μονάδας του, εκτέλεσε τον άνδρα, που δεν ήταν άλλος από τον Σινουάρ, με μια βολή στο κεφάλι.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال