Δείτε live την πορεία του τυφώνα Μίλτον

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η τερατώδης καταιγίδα μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους τυφώνες στην ιστορία.

«Πλησιάζει στο μαθηματικό όριο του τι μπορεί να παράγει η ατμόσφαιρα της Γης πάνω από αυτό το νερό των ωκεανών», είπε αργά τη Δευτέρα ένας μετεωρολόγος του Sunshine State.

Νωρίς την Τρίτη, ο τυφώνας Milton υποβαθμίστηκε σε Κατηγορία 4 με μέγιστους παρατεταμένους ανέμους 155 μίλια την ώρα – αφού ξεπέρασε τα 200 mph ως Κατηγορία 5 τη Δευτέρα. Αλλά ο τυφώνας αναμένεται να αποκτήσει δύναμη καθώς εκτινάσσεται προς την Τάμπα, το Φορτ Μέγιερς και άλλες περιοχές της ακτής του κόλπου. (Νεώτερη ενημέρωση ο τυφώνας είναι ξανά στην κατηγορία 5)

Δείτε εικόνα Live από τον τυφώνα Μίλτον στην Φλόριντα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπό την απειλή τυφώνα βρίσκονται 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι, με τροπική καταιγίδα απειλούνται 8,7 εκατομμύρια και 5,5 εκατομμύρια εκτιμάτι ότι κινδυνεύουν από τις πλημμύρες.

Ο τυφώνας όπως φαίνεται από το διάστημα

Ο Μίλτον έχει αναβαθμιστεί στην Κατηγορία 5 καθώς διατηρεί ταχύτητες ανέμων 270 χλμ/ώρα. Οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται τρομαγμένοι, καθώς εκτιμούν ότι ο τυφώνας έχει τη δυναμική να διπλασιάσει την ταχύτητα των ανέμων του λίγο πριν φτάσει στη στεριά.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال