Στο στόχαστρο της εφορίας οι TikTokers

 

Η Εφορία στρέφει την προσοχή της στους influencers, και ειδικά στους TikTokers, που αποκομίζουν έσοδα από τις δραστηριότητές τους στα social media αλλά δεν τα δηλώνουν. 

Με την αύξηση των κερδών από διαφημιστικές συνεργασίες, χορηγίες και πωλήσεις προϊόντων μέσω πλατφορμών όπως το TikTok, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντείνει τους ελέγχους για να εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Αν και τα βασικά έσοδα των influencers (διόλου αμελητέα) προέρχονται από συμφωνίες με εταιρείες για συγκεκριμένες αναρτήσεις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εγγράφονται σε προγράμματα όπως το Creator Fund για να αποκομίσουν έξτρα όφελος. 

Εκτός από τις διαφημίσεις, το TikTok διαθέτει μια σειρά από ενσωματωμένα εργαλεία πληρωμών, όπως εικονικά «δώρα» και το Creator Fund, το οποίο απευθύνεται σε χρήστες με τουλάχιστον 10.000 ακόλουθους και 100.000 προβολές σε διάστημα 30 ημερών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα έσοδα των influencers από προώθηση και διαφήμιση προϊόντων, καθώς και τα αντίστοιχα έσοδα από το TikTok, θεωρούνται έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Επομένως, ο TikToker οφείλει να κάνει έναρξη εργασιών και να τηρεί όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές διαδικασίες (ΦΠΑ, myData, φόρος εισοδήματος κλπ).

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال