Επίσημη πρεμιέρα 16 Σεπτεμβρίου για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

 

Το νέο αυτό πρόγραμμα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως «η μεγάλη καινοτομία» της φετινής σχολικής χρονιάς, φιλοδοξεί να αποτελέσει «εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων» στην εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, το Ψηφιακό Φροντιστήριο απευθύνεται συνολικά σε μαθητές και μαθήτριες από την Ε' Δημοτικού έως τη Γ' Λυκείου. Μέσω της πλατφόρμας digitalschool.gov.gr, περίπου 120.000 μαθητές της Γ' Λυκείου μπορούν να εγγραφούν και να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες.

Η υλοποίηση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για το Ψηφιακό Σχολείο, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, με στόχο την ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις τάξεις. Κάθε υποψήφιος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορεί να παρακολουθεί δωρεάν παραδόσεις για το σύνολο της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών μαθημάτων όπως γραμμικό και αρχιτεκτονικό σχέδιο, γερμανικά και γαλλικά.

Συνολικά, 98 εκπαιδευτικοί θα παρέχουν εξατομικευμένη υποστήριξη στους μαθητές κατά την ενισχυτική διδασκαλία σε 45 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, καθώς και σε 10 μαθήματα Ειδικής Αγωγής για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υλικό.

Επιπλέον, το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα παρέχει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις από την Ε' Δημοτικού έως τη Γ' Λυκείου. Ήδη, είναι διαθέσιμο υλικό για μαθήματα όπως η Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Μέχρι το τέλος του 2025, θα αναρτηθούν 2.500 ψηφιοποιημένα βίντεο για 49 μαθήματα, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο την εκπαιδευτική εμπειρία.

Από το: lifo.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال