9 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα iPhone είναι υπερτιμημένα

 

Συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα της WalletHub που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (10/9), αποκαλύπτει ότι το 63% των Αμερικανών ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν θα αγοράσουν νέο τηλέφωνο φέτος λόγω του πληθωρισμού. Η έρευνα, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι το κόστος αποτελεί σημαντικό παράγοντα.

Με ορισμένα μοντέλα iPhone να κοστίζουν πάνω από 1.000 δολάρια, 9 στους 10 πιστεύουν ότι τα iPhone είναι υπερτιμημένα. Η οικονομική πίεση έχει κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες αλλά, παρά τις υψηλές τιμές, πολλοί άνθρωποι (40%) εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να χρεωθούν μόνο και μόνο για να αποκτήσουν το τελευταίο iPhone.

Επίσης, υπάρχει χάσμα στο πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται εκείνους που έχουν πάντα το πιο πρόσφατο μοντέλο. Αναλυτικά, ενώ το 30% των ερωτηθέντων τούς θεωρεί πλούσιους, το 27% πιστεύει ότι αυτό είναι σπατάλη. Παρ' όλο που το 42% Αμερικανών πιστεύει ότι η κατοχή του νεότερου τηλεφώνου είναι σημαντική για την αυτοεικόνα τους, πολλοί κάνουν ένα βήμα πίσω υπό το πρίσμα των οικονομικών ανησυχιών.


Η έρευνα της WalletHub, όπως επισημαίνει το Lifewire, αγγίζει και την ευρύτερη στάση απέναντι στην Apple. Περίπου το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί την Apple μονοπώλιο και οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν είναι δίκαιο το γεγονός ότι το Apple Pay είναι η αποκλειστική μέθοδος πληρωμής στις εφαρμογές της, με τους μισούς από τους ερωτηθέντες να θεωρούν άδικο το ποσοστό 30% που παίρνει η Apple από τις αγορές.

Οι καταναλωτές διερωτώνται αν ένα νέο iPhone αξίζει το κόστος, τα αποτελέσματα της έρευνας μάς δίνουν μια σαφή εικόνα των οικονομικών πιέσεων που διαμορφώνουν τον τομέα της τεχνολογίας.


Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال