Κρυφά χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο τοξικοί άνθρωποι

 

Οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να υπάρχουν παντού στην καθημερινότητά μας. Είτε πρόκειται για έναν τοξικό διευθυντή ή έναν συνάδελφο, ένα μέλος της οικογένειας ή ακόμα και τον σύντροφό μας, δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουμε ότι μας ρίχνουν ψυχολογικά, με διαφορετικούς τρόπους. Προφανώς, δεν σημαίνει ότι έχουν πάντα επιρροή πάνω μας, απλώς υπάρχουν φορές που δεν αντιλαμβανόμαστε τις προβληματικές συμπεριφορές τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε ή να απαλλαγούμε από αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους στη ζωή μας, είναι να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που παρουσιάζουν. Έτσι, θα μάθουμε πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Κι ευτυχώς, οι τοξικοί άνθρωποι είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστούν, αν ξέρεις τι να ψάξεις.

Οι άνθρωποι με αυτά τα 6 χαρακτηριστικά, είναι πιο τοξικοί από όλους.

Είναι εγωκεντρικοί

Πολλοί τοξικοί άνθρωποι ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους. Όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, τα καλά και τα κακά, είναι αντανάκλαση εκείνων. Πιστεύουν πραγματικά ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος, είναι μόνο αυτοί. Και επειδή είναι τόσο εγωκεντρικοί, οι τοξικοί άνθρωποι είναι απλά ανίκανοι να «διαβάσουν» τα συναισθήματα των άλλων και να έχουν οποιαδήποτε ανησυχία ότι μπορεί να προκαλούν πόνο.

Είναι ανασφαλείς

Πολλοί τοξικοί άνθρωποι είναι παραλυτικά ανασφαλείς. Και είναι αυτή η ανασφάλεια που επιφέρει την τοξικότητα. Τι μπορεί να κάνει κάποιον τόσο ανασφαλή; Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι νιώθουν ανασφάλεια λόγω ποικίλων παραγόντων, όπως αρνητικές παιδικές εμπειρίες, κοινωνικές συγκρίσεις και τραυματικά γεγονότα.

Είναι κτητικοί

Οι άνθρωποι που είναι τοξικοί είναι συχνά εξαιρετικά κτητικοί, δεν θέλουν να μοιράζονται τίποτα με τους άλλους. Προσκολλώνται με ασφυκτικό τρόπο σε κάποιον, προκαλώντας μερικές φορές την απόλυτη αποξένωσή και εξουθένωσή του. Και πρόσεξε, η κτητικότητα μπορεί να εμφανιστεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Είναι χειριστικοί

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι συχνά χειριστικοί. Επιμένουν να διαχειρίζονται το πώς συμπεριφέρεται ο σύντροφός τους, τι φοράει, τι τρώει, με ποιον κάνει παρέα. Ο έλεγχός τους και η κτητικότητά τους είναι τα αποτελέσματα των ανασφαλειών τους. Πιστεύουν ότι αν το άτομο που έχουν δίπλα τους, φύγει από τα μάτια τους, θα το χάσουν. Ως αποτέλεσμα, κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγχουν τις πράξεις του συντρόφου τους.

Θυμώνουν με τα πάντα

Δεν χρειάζονται πολλά για να προκαλέσεις σε ένα τοξικό άτομο οργή. Οι τοξικοί άνθρωποι «δουλεύουν» τόσο σκληρά για να ελέγξουν τον κόσμο τους, που ακόμα και το παραμικρό πράγμα δεν μπορεί να τους πυροδοτήσει.

Είναι παθητικά επιθετικοί

Ίσως το Νο1 χαρακτηριστικό προσωπικότητας των τοξικών ανθρώπων είναι η παθητική-επιθετικότητα. Η παθητική-επιθετικότητα ορίζεται ως «συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από την έκφραση αρνητικών συναισθημάτων, δυσαρέσκειας και επιθετικότητας με μη διεκδικητικό, παθητικό τρόπο». Οι άνθρωποι με αυτήν τη συμπεριφορά, δεν εκφράζουν ποτέ τι ακριβώς θέλουν. Υπονοούν, προτείνουν, υπονομεύουν, για να σε κάνουν να ενεργήσεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς να σου το ζητήσουν άμεσα ή να αναλάβουν την ευθύνη.

Πηγή: jenny.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال