Ομάδα ερευνητών πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την χαμένη πόλη της Ατλαντίδας

Η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας είναι ένας από τους παλαιότερους μύθους που υπάρχουν. Όλα ξεκίνησαν όταν ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων (427 - 348 π.Χ.) πίστευε ότι υπήρχε ένας υπερσύγχρονος πολιτισμός, ο οποίος υπήρξε περίπου 9.000 χρόνια πριν από την εποχή του.

Oι ερευνητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ατλαντίδα του IGME-CSIC στην Ισπανία εκτιμούν ότι έφεραν στο φως τον μύθο και τώρα έχουν μια καλύτερη ιδέα για το πώς ξεκίνησαν όλα.

Με τη βοήθεια ενός υποβρύχιου ρομποτικού υποβρυχίου, ανακάλυψαν μια σειρά από βυθισμένα νησιά στην ανατολική ακτή του Λανζαρότε.

Αφού κατευθύνθηκε σε βάθος 2.500 μέτρων στη θάλασσα, το ρομπότ πήρε δείγματα από τον βυθό ενός νησιού που υποτίθεται ότι βυθίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Έχουν πλέον ονομάσει τη γη «Los Atlantes», παραπέμποντας στην αρχαία θεωρία. Ο θαλάσσιος γεωλόγος Luis Somoza, της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Ισπανίας, δήλωσε στο Live Science: «Αυτή θα μπορούσε να είναι η προέλευση του θρύλου της Ατλαντίδας. Έχουμε εντοπίσει παραλίες, γκρεμούς και αμμόλοφους στην επίπεδη κορυφή του υποθαλάσσιου βουνού».

Και σε μια μεταφρασμένη δήλωση, ο Somoza πρόσθεσε: «Ήταν νησιά στο παρελθόν και έχουν βυθιστεί, εξακολουθούν να βυθίζονται, όπως λέει ο θρύλος της Ατλαντίδας».

Ο γεωλόγος είπε ότι όταν τα γύρω ηφαίστεια σταμάτησαν να εκρήγνυνται, η λάβα στερεοποιήθηκε περισσότερο και αυτό προκάλεσε τη βύθιση των νησιών στον ωκεανό.

Από το: newsbomb.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال