Ακατέργαστο διαμάντι 2.492 καρατίων ανακαλύφθηκε στην Μποτσουάνα

 

Ένα διαμάντι εντυπωσιακού μεγέθους, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο 2.492 καρατίων,βρέθηκε σε ένα ορυχείο της Μποτσουάνας, ανακοίνωσε μια καναδική εταιρεία εξόρυξης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Μποτσουάνας, όπως και με πολλούς ειδικούς, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει ποτέ βρεθεί στη γη.

 Αναφορικά με τα καράτια, δεν απέχει πολύ από το γνωστότερο στον κόσμο μεγαλύτερο διαμάντι, το “Cullinan”, άνω των 3.100 καρατίων, το οποίο βρέθηκε στη Νότια Αφρική το 1905.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακαλύψαμε αυτό το εντυπωσιακό διαμάντι», δήλωσε ο Ουίλιαμ Λαμπ, διευθύνων σύμβουλος της Lucara, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο οποίος, όμως, δεν έδωσε καμία διευκρίνιση σχετικά με την αξία του λίθου ούτε την ποιότητά του.

Αυτή η ανακάλυψη «οφείλεται σε μεγάλο μέρος σε μια πρόσφατη τεχνολογία» ανίχνευσης με ακτίνες Χ, η οποία χρησιμοποιείται από τη Lucara από το 2017, «που επιτρέπει την εξόρυξη μεγαλύτερων πολύτιμων λίθων από το έδαφος χωρίς να σπάνε σε πολλά κομμάτια», εξηγεί ο ειδικός.

Η Μποτσουάνα είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς διαμαντιών παγκοσμίως, τα οποία συνιστούν τη βασικότερη πηγή εσόδων της, αντιπροσωπεύοντας το 30% του ΑΕΠ της και το 80% των εξαγωγών της.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال