Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Βαρνάβα

 

Δίπλα σε σπίτια βρίσκεται η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, με μπαράζ μηνυμάτων του 112 στους κατοίκους για εκκένωση.

Συγκεκριμένα εκκενώθηκαν οι περιοχές: Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Σταμάτα, Βόθωνας - Καλέντζι, Μικροχώρι και Πουρίθι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στα 25 μέτρα οι φλόγες - Πορεία προς τη λίμνη Μαραθώνα

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής σημείωσε ότι οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν φλόγες που φτάνουν έως και τα 25 μέτρα, ενώ υπήρξαν ριπές ανέμων που έφταναν τα 8 Μποφόρ.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα με τις δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς, να επικεντρώνονται  πλευρικά.

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενώ οι κάτοικοι καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το 112 έστειλε στις 18:30 νέο μήνυμα στους κατοίκους της Αττικής, ενημερώνοντας πως υπάρχει δασική πυρκαγιά κοντά στις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη, Άγιος Στέφανος και Διόνυσος Αττικής.

Εκκενώνονται Σταμάτα και Μικροχώρι

Οι τελευταίες χρονικά εντολές για εκκένωση είναι εκείνες της Σταμάτας, όταν λίγο πριν τις 18:50 με μήνυμα του 112 δόθηκε η εντολή στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από την περιοχή μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς Εθνική Οδό.

Πηγή: reader.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال