Φουντώνουν τα σενάρια συνομωσίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

 

Νέα στοιχεία και οπτικό υλικό έρχονται συνεχώς στο φως για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η Μυστική Υπηρεσία. Το FBI έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της έρευνας, ενώ η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 22 Ιουλίου. 

Ακόμη και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, παραδέχθηκε ότι έχουμε να κάνουμε με «μεγάλη αποτυχία» και δεσμεύτηκε οι Αμερικανοί να λάβουν απαντήσεις για το πώς και γιατί αυτή συνέβη.

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με ηχητική ανάλυση, οι πυροβολισμοί προήλθαν από 3 διαφορετικά όπλα. 

Μάλιστα, παραμένουν τα ερωτήματα που αφορούν σε κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας.

Παράλληλα, στην πρώτη δημόσια δήλωσή της μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ, τη Δευτέρα είπε ότι η υπηρεσία θα «συμμετάσχει πλήρως» σε μια ανεξάρτητη επανεξέταση που διέταξε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και είπε επίσης ότι η υπηρεσία θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο για «κάθε εποπτική ενέργεια».

Η Τσιτλ, η οποία διορίστηκε από τον Μπάιντεν το 2022, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο σχέδιο ασφαλείας της Υπηρεσίας για το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών αυτής της εβδομάδας στο Μιλγουόκι και είπε ότι έχουν γίνει αλλαγές στις λεπτομέρειες ασφαλείας του Τραμπ μετά το περιστατικό του Σαββάτου.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Αλλοι μιλούν για έναν σκοπευτή που έδρασε με «εντολές» του προέδρου Μπάιντεν ή του «βαθέος κράτους» και άλλοι για ένα σκηνοθετημένο περιστατικό που είχει σκοπό «να κάνει τον πρώην πρόεδρο ήρωα».

Για παράδειγμα, το βίντεο σε κοντινό πλάνο μιας «ύποπτης» που συμμετείχε στην προεκλογική συγκέντρωση, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Μπάιντεν» ή μια φωτογραφία με πράκτορες ασφαλείας να κρατούν χαμογελώντας τον ματωμένο Ντόναλντ Τραμπ κυκλοφόρησαν μαζικά στην πλατφόρμα X, στα αγγλικά, στα γαλλικά ακόμη και στα πορτογαλικά ως «απόδειξη» ότι η επίθεση ήταν «οργανωμένη» και «σχεδιασμένη».

Τι και αν η γυναίκα με το καπέλο κρατούσε κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο πλακάτ με τους διπλανούς της «Τζο Μπάιντεν, απολύεσαι», και η φωτογραφία των μελών των μυστικών υπηρεσιών πιθανότατα ήταν αποτέλεσμα photoshop, σύμφωνα με έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου: οι φήμες πλημμυρίζουν το διαδίκτυο μετά τη συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το Σάββατο.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال