Γιατί η άνοδος του bitcoin έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις

 

Τεράστια άνοδο φαίνεται ότι ετοιμάζεται να καταγράψει το bitcoin μέσα στους επόμενους μήνες, με την τιμή του να εκτιμάται πως θα ενισχυθεί στα 500.000 δολάρια έως το τέλος της δεκαετίας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε πρόσφατο σημείωμά των αναλυτών της επενδυτικής εταιρείας, Bernstein.

Ποια είναι η διαδικασία του halving που φέρνει την άνοδο

Αυτή, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το halving θα ενισχύσει το Bitcoin, καθώς και στο παρελθόν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατά περιόδους σημαντική αύξηση των κερδών. Οι αναλυτές της επενδυτικής εταιρείας, Gautam Chhugani και Mahika Sapra, αναφέρουν ότι το bitcoin θα εκτιναχθεί στα 500.000 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη 659% έως το 2029 σε σχέση με τα επίπεδα του πρώτου μισού του 2024, καθώς όλο και περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια περιλαμβάνουν το κρυπτονόμισμα στο χαρτοφυλάκιό τους.

Το Bitcoin halving είναι ένας προγραμματισμένος μηχανισμός στο λογισμικό του Bitcoin που μειώνει κατά το ήμισυ την ανταμοιβή των νέων bitcoins που δίνονται στους miners για κάθε block που εξορύσσουν. Αυτή η μέθοδος έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα και έτσι οι επενδυτές πολλαπλασιάστηκαν.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές εκτιμούν η άνοδος της τιμής θα συνεχίσει να υφίσταται εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης για ομόλογα που έχουν τοποθετήσεις και σε bitcoin. ‘Έτσι ήδη έχουν προσελκύσει επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που βγήκαν στην αγορά στις αρχές του επενδυτικού έτους.

Η αυξανόμενη ζήτηση σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά σε bitcoin δημιουργεί μία δυναμική έντονης ανόδου της τιμής του κρυπτονομίσματος. Αυτή ακριβώς η τάση είναι που θα κορυφώσει και την τιμή του τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Τι άλλο δείχνει η συγκεκριμένη έκθεση

Σε προηγούμενες αναλύσεις τους, οι δύο masters της αγοράς των bitcoins, έβλεπαν την τιμή του κρυπτονομίσματος να φτάνει ως το τέλος του 2025 τα 150.000 δολάρια, όμως οι τεράστιες αγορές της φετινής σεζόν τους, έφεραν την αναθεώρηση, προς τα πάνω, με την εκτίμησή τους για την ίδια περίοδο να φτάνει πια τα 200.000 δολάρια.

Μάλιστα, η τιμή – ορόσημο του ενός εκατομμυρίου φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνά τους, ότι θα έρθει το 2033.

Όλα αυτά φυσικά έρχονται και σε πλήρη συνάρτηση με την απόφαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς φέτος τον Ιανουάριο, να επιτρέψει σε αμοιβαία κεφάλαια, ETF’s, να τοποθετούν στο χαρτοφυλάκιό τους και bitcoin.

Αυτή η απόφαση είναι που έδωσε και ιδιαίτερη ώθηση στο halving. Αυτό αναφέρεται στην ενσωματωμένη δυνατότητα του Bitcoin να περιορίζει αυτόματα τον ρυθμό των νέων νομισμάτων που εισέρχονται στην κυκλοφορία και συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια.

Από το: oneman.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال